Dette spørgsmål fik vi fra Eva Hjortshøj fra Skive, der står overfor en renovering af deres badeværelse og i denne sammenhæng, gerne vil vide hvad de skal tænke over, i forhold til valg af gulvafløb. Det vil vi selvfølgelig gerne svare på. Når man ser på udvalget af gulvriste kan det nemlig virke uoverskueligt for den almene forbruger. Der er mange valgmuligheder, når man er i gang med at indrette sit badeværelse. Når man foretager sit valg er det vigtigt at have en mængde af faktorer for øje. her handler det om både at have det funktionelle og det æstetiske med i sine overvejelser.

I forhold til det funktionelle bør du overveje, hvorvidt din gulvrist skal være klassisk og placeret centralt i midten som et traditionelt gulvafløb, som et linjeafløb langs brusevæggen eller som et hjørne. Uanset hvad du vælger, bør du gøre dig overvejelser omkring det æstetiske og hvordan gulvafløbet passer ind i resten af badeværelset.

Når du vælger gulvrist, er der tre tommelfingerregler, der er gode at huske:

  • Overvej grundigt, hvad der passer bedst ind i indretning af rummet
  • Jo mere du kan skjule gulvristen, jo bedre
  • Tænk praktisk for at optimér rengøring og vedligeholdelse

De tre forskellige former for funktionelle løsninger, er, ud over det udseendemæssige, noget af det vigtigste at beslutte sig omkring.

Et linjeafløb er placeret tæt langs brusevæggen og tager ikke meget plads i brusekabinen. Det er nemt at rengøre og kræver meget lidt vedligeholdelse. Hvis din kabine er relativt stor, vil det være en særdeles fordelagtig løsning for dig. Et hjørneafløb er, som navnet indikerer, rigtig godt til kabiner med hjørner. Det er placeret mod et hjørne og er på den måde praktisk, fordi du ikke er tvunget til at stå oven på afløbet, som godt kan virke en smule uhygiejnisk. Du kan også overveje en specialdesignet gulvafløb, hvis du har et lidt atypisk badeværelse, der kræver en individuelt designet gulvafløb.

Find mere inspiration til de nævnte gulvafløb på http://www.unidrain.dk/produkter/gulvafloeb/

Uanset hvilket gulvafløb du vælger kan det være en god ide at vælge en løsning, der går i ét med badeværelsesgulvet. Det kan man gøre ved at vælge en rist, der har nogenlunde design som de materialer, badeværelsesgulvet er produceret med.