Dette spørgsmål fik vi fra Mette Larsen fra Odense der hvert år døjer med grønne alger på deres terrasse. Hun søger derfor inspiration og råd til, hvordan det gentagne problem kan forebygges. Det vil vi selvfølgelig gerne svare på. De fleste danske boligejere kender til det, at alger på fliser kan være et tilbagevendende problem. Men hvad kan man gøre for at undgå, at den grønne belægning kommer tilbage år efter år?

Desværre er vi nød til at indse, at det i Danmark er tæt på umuligt at undgå mødet med alger, på grund af det fugtige klima og vejr, vi har i Danmark. Regn og sol giver algerne rigtig gode betingelser for at gro og det er noget som vi ikke kan ændre på. Der findes dog flere ting, man kan forsøge sig med, hvis man vil prøve at slippe af med gentagne alger på fliser. Her taler vi altså om en algebehandling.

Sådan kan du forebygge forekomsten af alger på fliser

Det kan være meget forskelligt hvor voldsom væksten af alger er fra år til år. Et af de bedste råd i kampen mod alger på fliser er, at man kan give sig til at skrubbe fliserne en gang i mellem med en hård børste og rindende vand. Dette holder fliserne rene, og mindsker chancen for at alger dukker op. Det er dog hårdt arbejde og derfor kan man få maskiner der letter arbejdet med en grundig algerens.

Man kan også benytte sig af fliserens og anvende det som et forebyggende tiltag, der skal sørge for, at algerne ikke slår sig ned i fliserne på terrassen. Idag findes der flere midler på markedet men husk at tjekke op på, om den fliserens du vælger også er miljøgodkendt. På etiketten kan du se om det er mærket som godkendt. Herefter er det vigtigt at læse brugsanvisningen grundig, for at sikre korrekt brug. Hvis du er i tvivl anbefaler vi at du får udført en fliserens af et autoriseret firma med speciale i algebehandling.

I løbet af foråret vil mange danske boliger blive angrebet af alger på fliser, tag og andre overflader. Det kan være svært at gøre noget ved på grund af den store mængde af nedbør. Omvendt er solen dog en af dine gode venner, da solvendte overflader ofte selv kan skille sig af med algerne igen, da solen er med til at udtørre og nedkæmpe de grønne planter. Men det kan altså være svært, hvis fliserne ligger i skyggen det meste af dagen. Vi håber at Mette og andre har fået mod på at tage kampen op mod algerne, sammen med de mange andre danskere, der hvert år er plaget af denne grønne pestilens.