Dette spørgsmål fik vi fra Katrine Nielsen fra Faaborg, der søger vejledning til hvordan orm kan behandles og hvilken ormekur der bør vælges. Det vil vi selvfølgelig gerne svare på. Flåter, orme og lopper er et stort problem for katte og hunde i Danmark. Nogle katte eller hunde reagerer meget voldsomt på det imens andre viser færre symptomer. Det er egentlig meget forskelligt. Det betyder også, at det er forskelligt, hvilke symptomer ens husdyr viser og det kan derfor også være svært at opdage.

For nogle katte eller hunde kan det blive så stort et irritationsmoment, at de kradser sig selv voldsomt, hvilket ingen foretrækker. Men uanset hvad, så er det en god idé at få bugt med problemerne med en konkret behandling. Nogle gør det, når de kan se, at deres dyr er ramt, mens andre får det gjort på månedlig basis for at forebygge problemerne.

Samtidig har særligt katte og hunde det også godt i samværet med andre hunde og katte. Dette gør det dog ikke nødvendigvis nemmere for dyrene at komme diverse orme, lopper og flåter til livs, da disse gerne vil flytte sig fra dyr til dyr. Det er derfor et onde, der er svært at komme til livs, for dyrene skal jo også have lov at være dyr, med alt hvad det indebærer af samliv med andre dyr og leg i den frie natur. Det skal man som dyreejer være opmærksom på og vide, hvad der kan gøres ved det. For dyrets eget bedste.

Snak med din dyrlæge om valg af ormekur

Der findes receptpligtig medicin, der kan hjælpe med problemerne, men der er også andre muligheder, som en dyrlæge vil kunne gøre opmærksom på. Det er også det mest anbefalede, at man tager en snak med sin dyrlæge om, hvordan man kan komme det til livs.

Ormekur til hund eller kat kan f.eks. behandle indvoldsorm, der kan føre til skader på dyrenes indvolde. For at behandle sygdommen er det dog nødvendigt først at få stillet en diagnose ved en dyrlæge, der så kan vælge den mest sikre og effektive kur. Dog er det vigtigt at nævne, at selvom nogle ormekure virker mod flere typer, er der ikke en kur, der kan afhjælpe alle typer.

For dine dyrs sundheds skyld er det imidlertid vigtigt, at du på et vist plan får et overblik over, hvordan du giver den bedste behandling. Har du brug for en bestemt ormekur, så opfordrer vi dog til at konsultere din nærmeste dyrlæge, der vil informere dig om behandlingsmulighederne afhængig af hvilken orm dit husdyr er blevet inficeret med.