Dette spørgsmål fik vi fra Maria i Odense, der gerne vil vide hvornår ens alkoholvaner er kommet ud af kontrol og hvornår alkoholbehandling bliver nødvendigt.

Mange har faktisk utrolig svært ved at indse eller vil indrømme, at de har et alkoholproblem som kræver behandling. Hvis man allerede er nået til den erkendelse at man ”tror” man drikker for meget og har brug for hjælp, så er man derfor allerede kommet langt. I dette tilfælde er det en god idé at få bekræftet eller afkræftet hvad der er korrekt hos en professionel alkoholbehandler.

I dag findes der masser af muligheder for både at få alkoholrådgivning og behandling i den kommune man bor i. Hvilke muligheder der er tilgængelig, kan variere fra kommune til kommune men formålet er dog, at der altid er hjælp at hente. Hvis ikke hos det offentlige så hos private virksomheder over hele landet. Ved at tage kontakt til disse, kan man få en professionel vurdering af, om man drikker for meget. Man kan dog også indledningsvis forsøge at få en bedre forståelse for omfanget af ens alkoholproblem. Her er der nogle tegn du kan forsøge at kigge efter. Hvis du kan nikke godkendende til disse, er der ikke i tvivl om, at du skal søge hjælp og evt. alkoholbehandling fra en ekstern aktør.

Tegn på, at du har brug for alkoholbehandling

Der er en lang række ting, der kan fortælle, at du skal kontakte en professionel for at få løst dine problemer. Hvis du oplever at en eller flere af nedenstående tegn imens du drikker alkohol, er det tegn på at du evt. har brug for ambulant alkoholbehandling eller en lignende behandlingstype:

  • Du drikker mere end planlagt
  • Du skændes med familien
  • Du drukker i det skjulte
  • Du bryder dine løfter
  • Du bliver irriteret, hvis nogen nævner alkoholbehandling

Kigger man på de enkelte punkter, er det først og fremmest essentielt at fremhæve, hvordan mange alkoholikere starter ud med at drikke mere, end de planlægger ved for eksempel at drikke i skjul. Dette kan føre til skænderier med familien og brudte løfter. I sidste ende vil de mange effekter føre til, at folk vil antyde, at man burde gå i behandling. Bliver man irriteret over dette, er det blot endnu en grund til at søge hjælp. Det er nemlig først ved professionel alkoholbehandling, at man for alvor kan slippe for de mange problemer.

Vi håber at denne artikel var med til at besvare spørgsmålet.