Dette spørgsmål fik vi fra Pia Vestergaard fra Århus, der gerne vil have nogle tips til, hvordan hun kan bidrage til et bedre arbejdsmiljø på sit arbejde. Det vil vi selvfølgelig gerne komme med nogle tips til. Danmark er heldigvis et af de lande i verden, hvor der er størst fokus på at have et positivt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. De fleste virksomheder er klar over, at det er til alles gavn, hvis medarbejderne har de bedst mulige forudsætninger for at levere gode indsatser på jobbet. Men man kan altid blive bedre, og der flere ting, man kan gøre for at højne kvaliteten af arbejdsmiljøet. Et arbejdsmiljø består af flere involverede. For at skabe en god kultur er det vigtigt, at det både er arbejdsgiveren, kollegaerne og øvrige omgivelser, der er opsatte på at bidrage til en god stemning.

3 tips til at få et bedre arbejdsmiljø på jobbet

Der er flere ting man kan gøre, for at skabe et bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Det vigtigste er, at alle gør en indsats for at det skal lykkes.

Et af de vigtigste redskaber i et godt arbejdsmiljø er kommunikation. Konstant kommunikation mellem ansatte og ledere er nøglen til at levere gode resultater. Samtidig får det medarbejderne til at føle sig vigtige og relevante, hvilket kun bidrager endnu mere til den gode stemning. Åbenhed betyder også at vi bliver bedre til at samarbejde hvilket igen øger produktionen og medarbejdertilfredshed.

Et godt arbejdsmiljø kan kun fungere, hvis faciliteterne er i orden. Det er for eksempel vigtigt, at borde og stole er af en god kvalitet. Her er hæve sænkeborde et rigtigt godt bud på et skrivebord, der virkelig kan øge arbejdsglæden for mange ansætte. Hæve sænkeborde giver mulighed for at man kan stå op, gå rundt og generelt være mere fysisk på arbejdspladsen. Kontormøbler med høj ergonomi kan især med til at skabe en positiv og sund arbejdsplads.

Feedback er det tredje element, der kan styrke sammenholdet og arbejdsglæden for de ansatte. Ved at udarbejde rapporter over det arbejde, der bliver lavet, kan man lære af sine fejl i flok, hvilket er utroligt gavnligt for en arbejdsplads. Man er ikke stærkere end det svageste led, så derfor er det positivt, hvis man kan løfte bundniveauet.

Vi håber at disse 3 tips har været brugbar for Pia og andre, der vil gøre en indsats for et bedre arbejdsmiljø. Og husk at det er vigtigt at få alle med, når man skal skabe et positivt kontormiljø.