Dette spørgsmål fik vi fra Jette Møller fra Lemvig, der søger hjælp til at finde en ny og god kontorstol. Jette har levet med den samme kontorstol i mere end 10 år og derfor er hun på udkig efter en afløser. Hvis du ligesom Jette, er træt af at sidde på den samme gamle, slidte stol, så er det måske på tide at finde en ny model, der kan gøre dit liv lettere. Men samtidig ved vi, at det kan være svært, at finde lige præcis den kontorstol der giver den bedste støtte til vores krop.

Heldigvis er markedet for kontorstole eksploderet de senere år, og muligheden for at finde lige præcis den model, der vil gøre hverdagen bedre er derfor god. Tidligere havde man ikke særligt mange modeller at vælge i mellem, men den føromtalte udvikling har gjort det muligt at vælge i mellem de første 30-40 modeller.  Men hvordan finder man frem til de bedste kontorstole der holder, hvad de lover?

Lige som med alt andet i 2016, så er internettet et rigtig godt sted at starte. Her kan det specielt være en god idé at kigge med på de lister, som flere magasiner og aviser ofte producerer. Lister, der undersøger de bedste kontorstole og holder dem oppe imod hinanden. Dette er ofte en glimrende måde at få et fingerpeg om, hvad der kunne være noget værd. Men selvom en kontorstol er kåret som bedst i test, så er du stadig nød til at prøve den, for at få en fornemmelse af, om den også passer til dig.

Overvej følgende før du vælger din næste kontorstol

  • Overvej at vælge en bold fremfor en kontorstol
  • Start med et lille sæde, der ikke er dybere end at dine knæhaser er fri
  • Vælg kontorstole med så lidt komfort som muligt – det er sundest for din krop
  • Pil armlænet af – de er ofte bare i vejen!

Du kan også overveje at tage ned i din lokale møbelbutik og prøve minimum 3 kontorstole som falder i din smag. Dermed har du hurtigere fravælge de ting som ikke falder i din smag. Når du har noteret et par spændende modeller, har du flere mulige træk. Enten kan du vælge at købe stolen med det samme, hvilket selvfølgelig er valget for den utålmodige køber, der ikke har tid til at vente. Eller også kan du holde øje med diverse aktioner på nettet, hvor det kan være, at du er heldig. Vi håber at disse tips har hjulpet Jette og andre med at finde den rigtige model.