Dette spørgsmål fik vi fra Rune i Lyngby der er studerende og mangler råd til, hvordan man hurtigst og lettest finder en billig a-kasse og hvor.

Med årerne er der kommet rigtig mange a-kasser til i Danmark og det er derfor ikke underligt, at mange har svært ved at gennemskue de mange priser, fordele og ulemper a-kasserne imellem. Det kan i bund og grund været svært at finde rundt, når der er så mange tilbud af vælge imellem. Men når det kommer til valg af a-kasse, er det så vigtigt at træffe det rigtige valg, at du ikke bør lade besværet stige dig over hovedet. Der er nemlig en nem og simpel måde, hvis man vil sikres dagpenge uden at betale en for stor månedlig ydelse, efter man har meldt sig ind et bestemt sted.

Find billige a-kasser gennem en prissammenligner

Skal du finde det bedste tilbud, handler det om at benytte de sammenligningsværktøjer, der er til rådighed på nettet. Her har flere forskellige organisationer og virksomheder sat et værktøj op, der gør det meget let at overskue, hvilken aftale, der giver mest mening for dig, når det kommer til at have et sikkerhedsnet. F.eks. hvis du pludselig skulle stå uden job og derved uden en fast indkomst, der kan betale de regninger, du har til hus, have, skole og alt muligt andet. Et senarie som de fleste vil undgå.

Trin for trin: Sådan finder du en billig a-kasse

På de forskellige værktøjer til prissammenligning af billige a-kasser vil du typisk få følgende information:

  • En kort beskrivelse af den pågældende virksomhed
  • Hvilke typer mennesker, der optages
  • Medlemsantallet for hver enkelt sted
  • Prisen per måned, der viser, om det er en dyr eller billig a-kasse. Her kan man desuden se, om der er gratis ordninger til studerende
  • Et direkte link, der kan føre dig over til den enkelte aftale
  • Fakta om hver a-kasse og fagforening

Prissammenligningsværktøjerne er yderst nyttige, da de giver et godt overblik over både pris og kvalitet. Se man for eksempel på den beskrivelse, der gives, er den god til at fortælle, om det er en akademisk akasse eller om det i stedet er en, der er rettet mod sælgere, administrative fagfolk eller noget helt tredje. Sammenlagt er man sikret et godt og sundt overblik, der betyder, at man med høj sandsynlighed kommer til at træffe det rigtige valg i sidste ende.

Vi håber at denne guide vil hjælpe Rune og andre til at finde en både god og billig a-kasse der passer til deres behov.