Dette spørgsmål fik vi fra Henrik Nielsen fra Tårnby, der gerne vil vide, om han kan beholde sin hverdag sideløbende med en ambulant alkoholbehandling. Selvom vi ikke rådgiver direkte om denne behandlingsform, kan vi give Henrik lidt vejledning men anbefaler at kontakte en godkendt alkoholbehandler for nærmere information. Når man endelig har besluttet sig for, at en alkoholbehandling er den bedste løsning for at komme ud af sit misbrug er det ofte en god idé, først at tage kontakt til en godkendt alkoholbehandler. Her kan man nemlig få gratis og uforpligtende rådgivning, om alkoholbehandlingen er nødvendig og ikke mindst, hvilken behandlingsform der bør anvendes.

Hvilken behandlingsform som en alkoholbehandler vil anbefale, spænder vidt fra 6 dages modellen til ambulant alkoholbehandling eller døgnbehandling. Det afhænger i bund og grund af, hvilken person man har med at gøre og hvor stort alkoholmisbruget er blevet. Jo længere tid et alkoholmisbrug får lov at udvikle sig, jo større skade vil der ofte også være at finde på personens psyke og krop.

Ambulant alkoholbehandling er ikke for alle

Overvej om den ambulant alkoholbehandling er for dig:

  • Det er essentielt at du har et sted at opholde dig under behandlingen
  • Er der nogle som kan støtte dig under behandlingen, f.eks. familie, venner eller kollegaer?
  • Kan du fungere uden løbende kontrol og faste rammer?
  • Ønsker du at passe dit job sideløbende med behandlingsforløbet?

Mange vælger ofte en ambulant alkoholbehandling med individuelle samtaler, fordi det giver frihed til at passe job, familie og venner sideløbende. Det er dog kun aktuelt at vælge denne behandling, hvis man samtidig kan fungere optimalt i forhold til ovenstående. Nogle vil som sagt have brug for, at der bliver lavet mere kontrol, for at personen kan lægge flasken bag sig. Vi håber at dette besvarer Henriks spørgsmål.